Zdarma? Upozornění na jednání firmy 123jobs Media s.r.o.; IČ: 05334969

2.3.2022

Firma 123jobs Media s.r.o.; IČ: 05334969 nabízí "bezplatný inzerát". Po vyplnění registračních údajů a kliknutí na "START 60 1 INZERÁT" "ZDARMA NA 60 DNŮ spoléhá na to, že si nepřečtete "PRAVIDLA INZERCE ZDARMA SE ŘÍDÍ OBCHODNÍMI PODMÍNKAMI PROVOZOVATELE"

Na žádost o opravu zadání firma nereagovala, za 7 dní pak přišla faktura. Za 4 měsíce pak ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ VÁCHA & KOLÁŘ poslala výzvu.

Obchodní podmínky (platné od 22.11.2022, tedy cca měsíc po kliknutí) pak uvádějí:

Pravidla pro Inzerci zdarma:

Inzerce zdarma se vztahuje na jednorázové zveřejnění inzerátu kategorie START s jednou pracovní nabídkou po dobu 30 nebo 60 dnů.

Inzerce zdarma je určena výhradně pro fyzické osoby podnikatele (OSVČ), neziskové organizace a vzdělávací zařízení. Pro všechny ostatní subjekty je inzerce placená.  

Objednatel, který je právnickou osobou – podnikatelem, bere na vědomí, že Inzerce zdarma je určena jiným subjektům. 

Objednatel, který je právnickou osobou - podnikatelem, se zavazuje, že nebude činit objednávku Inzerce zdarma a bere na vědomí a souhlasí s tím, že v případě objednávky Inzerce zdarma bude tato objednávka představovat návrh na uzavření smlouvy o poskytnutí Inzerce v kategorii START a v případě uzavření smlouvy bude taková Inzerce zpoplatněna dle platného Ceníku.

Objednatel, který je právnickou osobou – podnikatelem, se zavazuje v případě, že učiní i přes výše uvedené objednávku Inzerce zdarma, uhradit tuto inzerci dle platného Ceníku.